Moj kuharski seznam želja

21:52

Pomlad se počasi začenja, zrak je toplejši in malo bolj diši. Ampak zakaj se počutim tako slabo? Mogoče zato, ker morajo stvari iti na slabše, preden gredo na boljše ...
Me je pa danes zelo razveselil prijatelj z aikida, ki je pričel eksperimentirati s smoothieji in ugotovil, da je surova rdeča pesa njami.

Veselim se pomladi. Tudi zaradi svežih, sijočih, sočnih reči, ki se bodo pojavile na tržnici ... Jagode ... Vrt si želim imeti predvsem zato, da bi gojila jagode, maline in solato. In da bi se moja mačica (ki je še ni) lahko tam igrala (in delala zgago, najbrž, ampak bi ji oprostila, ko bi mi v naročju začela s tačkami delat tiste simpatične korakce na mestu, kot da me mesi).

Od kuharskih reči pa si želim tole (darila in prostovoljne prispevke seveda sprejemam brez ženiranja:))

Kuharska knjiga Heidi Swanson:



Japonske skodelice za miso juho:


Posoda za čebulo, ker je tako huda in do nedavnega sploh nisem vedela, da obstaja. Le kdo je ne bi hotel najti med svojimi poročnimi darili?



Mikser, ki zmiksa VSE in se nikoli ne pokadi iz njega. Za hude smoothieje in druge packarije. "Vse bom zmiksala," bi rekel nekdo, ki ga poznam.



Pekač za muffine. Čisto običajen, ampak ga nimam. Namesto sebi, sem ga kupila mami.



Luštkani papirnati modelčki za muffine:


Pisani "ramekini" - ne vem, kako se temu reče po slovensko, je pa zelo kjut. Jes of kors.



Skodelica za francosko čebulno juho. Ker je tako quirky in kinky. Francoske čebulne juhe nisem še nikoli skuhala. Seveda, ko pa nimam skodelic.


Tak smisel za humor, kot ga ima Joy the Baker.

Barbarellino delavnico.

Kakavovo maslo.

In take fotke, kot jih dela gospa s Tartine Gourmande.
Hope she doesn't mind my posting of her photo on my humble blog ...


In (vsaj enega) rožnatega puhastega samorogca (ups, to pa ni kuhinjska želja, ne jem samorogov). Je pa fina pesmica za prepevat, ko se jajcaš s kakim vlečenim testom, na primer.

You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe